AcasaDESPRE NOISCURT ISTORICVIZIUNE / MISIUNEBAZĂ MATERIALĂCONTACTMANAGEMENTECHIPA MANAGERIALĂCONSILIUL DE ADMINISTRȚIECOMPONENȚA CONSILIUL DE ADMINISTRȚIE HOTĂRÂRILE CONSILIULUI DE ADMINISTRȚIE P.D.I.PLAN MANAGERIALOFERTĂ EDUCAȚIONALĂORGANIGRAMĂREGULAMENTE INTERNER.I. CODUL ETICR.O.F.COMPARTIMENT SECRETARIATCONTABILITATEEXECUȚIE BUGETARĂEXECUȚIE BUGETARĂ - buget localEXECUȚIE BUGETARĂ- BUGET LOCAL-31 MARTIE 2023EXECUȚIE BUGETARĂ-BUGET LOCAL- 30 IUNIE 2023 EXECUȚIE BUGETARĂ-BUGET LOCAL- 30 SEPTEMBRIE 2023 EXECUȚIE BUGETARĂ-BUGET LOCAL- 31 DECEMBRIE 2023 EXECUȚIE BUGETARĂ - buget de statEXECUȚIE BUGETARĂ - buget de stat-MARTIE 2023EXECUȚIE BUGETARĂ - buget de stat-IUNIE 2023 EXECUȚIE BUGETARĂ - buget de stat-SEPTEMBRIE 2023 EXECUȚIE BUGETARĂ - buget de stat- DECEMBRIE 2023 BUGET LOCALTRANSPARENȚA BUGETARĂBUGET DE STATBUGET LOCALEVALUARE NAȚIONALĂ EVALUARE NAȚIONALĂ LA CLASELE II , IV, VIEVALUARE NAȚIONALĂ LA CLASA A VIII-ACALENDAR EVALUARE NAȚIONALĂ CLASA A VIII-A CERERE TIP CONTESTAȚII LA EVALUARE NAȚIONALĂ CLASA A VIII-A CONTESTAȚII LA EVALUARE NAȚIONALĂ CLASA A VIII-A SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ LA CLASA A VIII-A 2024ORARORARE ȘCOLIORAR GIMNAZIU MIREȘU MAREORAR GIMNAZIU LUCĂCEȘTIORAR MICROBUSLEGISLAȚIELEGEA ÎNVĂȚĂMÂNTULUIROFUIPSTATUTUL ELEVULUICODUL MUNCII, CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCĂOLIMPIADE ȘI CONCURSURIOLIMPIADE ȘCOLAREPARTENERIATE / PROIECTEACTIVITĂȚI EXTRAȘCOLARE 2022-2023ACTIVITĂȚI EXTRAȘCOLARE 2024 ZIUA INTERNAȚIONALĂ A LECTURIIMIKEY MOUSELEGĂTURI UTILEINSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN MMMINISTERUL EDUCAȚIEIPRIMĂRIA COMUNEI MIREȘU MARECASA CORPULUI DIDACTIC MMDIDACTIC.RO
COPYRIGHT © 2013 - Şcoala Gimnazială Mireșu Mare by ing. Buciuman Raul
1437000604121.png 16-accessibilityicon512
ȘCOALA  GIMNAZIALĂ MIREȘU  MARE
Tel : 0262 284008
 E-mail: scoala_mires @yahoo.com
ÎNAPOI
GALERIE FOTO
Mickey Mouse, în mijlocul copiilor din Mireșu Mare
 
Mickey Mouse s-a bucurat, luni, 4 martie 2024, să îi cunoască pe copiii din Mireșu Mare, Lucăcești și Dăneștii Chioarului. În anul în care aniversăm 90 de ani de la crearea personajului Disney, Fundația Culturală “V.M.” organizează un Turneu național cu spectacolul interactiv educativ Mickey Education Party.
Copiii, fie ei preșcolari sau elevi din ciclul primar, sunt angrenați în dansuri și jocuri alături de mascota Mickey, ceea ce poate părea la început neobișnuit pentru cei învățați să stea pe scaun și să aplaude ceea ce văd pe o scenă. Mickey îi învață pe micuți despre bullying, adică violența între copii, atât de întâlnită în aproape orice instituție de învățământ, și le propune copiilor un joc antibullying. Astfel, având fundal muzical, ei trebuie să treacă pe sub o coardă, câte unul, aplecați pe spate, fără să se împingă, fără să își pună piedică sau să se tragă de haine. Copiii din comuna Mireșu Mare au reacționat pozitiv la aceste sfaturi și, cel puțin pe parcursul prezenței noastre acolo, s-au purtat colegial unii cu alții.
Un alt moment care încurajează empatia și buna înțelegere sunt îmbrățișările gratuite (free hug). La Mireș s-a văzut că cei mici au fost sinceri și cât se poate de prietenoși, îmbrățișându-se din toată inima, îmbrățișând doamnele învățătoare/educatoare și pe Mickey.
Pe lângă distracția propriu-zisă, pe lângă starea de bună dispoziție, copiii au rămas după spectacol cu câte o ștampilă-tatuaj pe mânuță, un balon modelat și un evantai-origami, pe care l-au colorat și pliat ulterior.
Nici Mickey Mouse nu a rămas fără daruri: copiii i-au oferit desenele lor, care îl au în centru pe personajul din desenele animate. Mulțumim!
 
                                   Anca GOJA, jurnalist UZPR
gelu