COPYRIGHT © 2013 - Şcoala Gimnazială Mireșu Mare by ing. Buciuman Raul
ȘCOALA GIMNAZIALĂ MIREȘU MARE
Tel : 0262 284008
E-mail: scoala_mires @yahoo.com
Elevii claselor gimnaziale, de la Școala Gimnazială Mireșu Mare au participat joi, 29.09.2022, la o activitate de informare și prevenție pe teme precum: discriminare, violență școlară, fenomenul bullying, respectiv absenteism școlar, făcând parte din programul comitetului antibullying al școlii. Aceștia au purtat discuții deschise cu doamna Georgesu Luminița și domnul Șleam Vasile, Inspectori Principali de Poliție din cadrul Biroului Siguranță Școlară Maramureș, care le-au explicat elevilor consecințele comportamentelor violente, precum și faptul că acestea pot degenera în fapte penale.
Totodată, elevilor li s-a reamintit faptul că violența se poate manifesta nu numai fizic, ci și la nivel psihologic – bullying, având consecințe negative majore asupra stării emoționale, și le-a recomandat acestora să găsească resursele necesare pentru a soluționa posibilele conflicte într-o manieră non-violentă.
Le mulțumim pe această cale domnului director prof. Dorel Merciu și prof. diriginți pentru implicarea în derularea activităților realizate în parteneriat cu CJRAE Maramureș și alte instituții.
#stopbullying #spunenuviolentei
Parteneriatul educaţional „#Stopbullying #Spunenuviolentei” CJRAE a continuat la Şcoala Mireşu Mare
Joi, 29 septembrie la Căminul cultural Mireşu Mare a avut loc o întalnire a elevilor din ciclul gimnazial îndrumaţi de către doamna psiholog şcolar Sima Ionela Amalia de la Şcoala Gimnazială Mireşu Mare, director prof. Merciu Dorel şi asistaţi de către diriginţi, au participat la o oră interactivă despre: discriminare, violenţa verbală şi fizică, despre toleranţă, despre fenomenul numit „bullying” (tot mai prezent din păcate în şcolile româneşti), despre drepturile şi obligaţiile elevilor, despre consumul de droguri, alcool, tutun dar şi despre absenteismul şcolar.
Au participat din partea Biroului de Siguranță Şcolară, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Maramureș, domnul inspector principal Șleam Vasile pe partea de prevenție a Bullying-ului și doamna subcomisar Georgescu Luminiţa, de la compartimentul de analiză și prevenire a criminalitații. Aceștia au purtat discuții deschise cu reprezentanţii IPJ Maramureş, care le-au explicat elevilor consecințele comportamentelor deviante, violente, precum și faptul că acestea pot degenera în fapte penale.
Totodată, elevilor li s-a reamintit faptul că violența se poate manifesta nu numai fizic, ci și la nivel psihologic – bullying, având consecințe negative majore asupra stării emoționale, și le-a recomandat acestora să găsească resursele necesare pentru a soluționa posibilele conflicte într-o manieră non-violentă, fiindcă sunt pasibile de sancţiuni drastice - de la amenzi, şcoală de corecţie, până la sancţiuni penale. Li s-a sugerat elevilor prezenţi de către cei doi oaspeţi să citească şi să aprofundeze Constituţia României şi să ştie că în afară de drepturi au şi obligaţii şcolare: să vină la timp la şcoală, să respecte Regulamentul interior, să-şi dovedească lor în primul rând că au statutul de elevi iar dascălii le doresc doar binele. Şi acum şi în viitor!