AcasaORGANIGRAMACOLECTIVUL UNITĂȚIICONDUCEREAPROFESORIIÎNVĂŢĂTORIEDUCATORI AUXILIARNEDIDACTICRESURSE MATERIALERESURSE MATERIALE MIRESU MARERESURSE MATERIALE LUCACESTIRESURSE MATERIALE IADĂRARESURSE MATERIALE TULGHIEȘRESURSE MATERIALE REMEȚI PE SOMEȘVIZIUNEACTIVITĂȚI EXTRAȘCOLARE
DSCN0748.JPG
COPYRIGHT © 2013 - Şcoala Gimnazială Mireșu Mare by Buciuman Raul
TITLU.jpg
            Sărbătorirea Zilei Armatei în lume s-a instituit, în mod diferențiat, de la o țara la alta, după Primul Război Mondial cu scopul de a oferi societății civile posibilitatea evocării faptelor de arme sau evenimentelor hotărâtoare din viața fiecărei oștiri. De regulă, aceste zile au fost stabilite în corelație cu momentele semnificative din istoria modernă și contemporană a fiecărei țări în parte.
          În general, armatele din Occident nu au stabilită o dată anume ca sarbătoare a armatei. Excepție de la aceasta regulă fac Franța, care își sărbătorește armata la 11 noiembrie (ziua armistițiului dintre Aliați și Germania - 11 noiembrie 1918), Italia, a cărei zi a armatei este la 4 noiembrie (data semnării armistițiului de la Villa Giusti - 4 noiembrie 1918), și România, care își sărbatorește Ziua Armatei la 25 octombriecare la data de 25 octombrie1944 a eliberat de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord.
ziua-armatei-romane-1
ÎNAPOI